lauantai 20. huhtikuuta 2013

Koh Samet - samettisaari lähellä Mae Phim'a

Joskus huvittaa lähteä merelle jaa saariretkelle. Helpoin tapa tehdä se Mae Phim'sta käsin, on mennä Koh Samet Sametille. Samet on lähin puuterihiekkasaari, jonne pääsee  Bangkokista muutamassa tunnissa ja Mae Phim'sta parhaimmillaan reilussa tunnissa, samoin Pattayalta. Niinpä se onkin suosittu viikonlopun ja vapaapäivien viettopaikka myös thaimaalaisten keskuudessa.
Neidot lähdössä Koh Sametille

Näin sinne pääsee taloltamme Mae Phim'sta ja SeaBreezesta:


  • Kävele Buffalo Billille ja mene meren puolelle tietä. 
  • Odota song taew-autoa ja hyppää kyytiin - et voi erehtyä, sillä kaikki menevät Ban Phe'hen, josta pääsee Koh Sametille
  • Istu rauhassa ja nauti näkymistä, kunnes näet Ban Phe'n kaupungin portin, sen jälkeen terästä aistisi ja hyppää kyydissä 7-eleven kioskin kohdalla.
  • Maksa 30 thb kyydistä / nuppi.
  • Jatka suoraan rantaan ja laiturille - eli Nuan Thip - laiturille. Huomaat lippukioskit.
  • Osta lippu, laivat menevät puolen tunnin välein aina ilta 17:30 asti, sama takaisin päin
  • Matka maksaa edes takaisin 100thb + 200thb luonnonpuistomaksu (mikä on kyllä hiukan absurdi, sillä suomalaisen näkökulmasta Koh Samet on kaukana luonnonpuistosta).
  • Ja sitten laivaan, matka kestää n. 30 min.
  • Lauttarannasta pääset samaan hintaan itärannalla olevalle suosituimmalle biitsille, matka ei ole pitkä, mutta ihan hyvin sen voi kuumassa hurauttaa lavataksin kyydissä. Takaisinpäin ei enää pääsekään ilmaiseksi muttei hintakaan huimaa päätää (100thb/auto), jos ei helteisen päivän päätteeksi huvita raahustaa pölyistä tietä takaisin laivarantaan.
Laituritunnelmaa Ban Phe.ssa

Laituritunnelmaa Koh Sametin uudessa laiturissa. Ban Phe'sta lähtee veneitä Sametille useista laitureista. Tämä vaaleanpunainen kaunotar lähtee Sribanphe laiturista.
Tällä banana-rotin paistajalla kävi kauppa. Seurailin touhua pari tuntia ja koko ajan oli jono. Meidän seuruekin (ei kuvassa) jonotti pannareita ja kyllä kannatti . Kuva on Hat Sai Kaew - beachilta jonne satunnainen auringonpalvoja suuntaa päiväretkelle.
Kun äiti teki minulle pedikyyriä (200thb) tytär leikki äidin työvälineillä. Rannalla saa pedikyyrin, hieronnana, hedelmätarjoilua. Voi myös riippuliitää, vesihiihtää tai tehdä ostoksia: kävelevät rantavaatekaupat tulevat aurinkopetisi luokse. Näitä ihmeitä ei koe Mae Phim'n biitsillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti