maanantai 19. marraskuuta 2012

Mae Phim – Bangkok bussilla, Mae Phim - Bangkok by Bus

Kun tienviitoissa alkaa näkyä nimiä: Si Lom, Sala Daeng, ollaan jo Bangkokissa.

Bangkokin sykkeeseen on hauska pistäytyä, kun kaipaa vaihtelua maalaiskylän rauhaan.  Siellä voi viettää hengästyttävän paripäiväisen valiten  ajankuluksi melkein mitä tahansa: ostoksia, taidetta, viihdettä, urheilua, historiaa, arkkitehtuuria ja tietysti ihmisten katselua.

Bangkokista on Mae Phim’in matkaa n. 200km, Shuvarnabhumin lentokentältä n.180.  Henkilöautolla matka taittuu parhaimmillaan reilussa kahdessa tunnissa, mutta julkisillakin kulkuneuvoilla pääsee mainiosti. Matka on silloin yllätyksellisempi ja aikaakin menee reilusti enemmän, mutta silloin kun ei ole kiire, suosin julkisia kulkuneuvoja.


Matkaohje Mae Phim – Bangkok julkisilla kulkuneuvoilla - oma suosikkitapani matkustaa


Paikallisliikenteen tariffit. Matka Mae Phim - Ban Phe maksaa 30thb.

 1. Ota song taew lavataksi Ban Phe’hen
 2. Jää kyydistä rantakadulla suurin piirtein SevenEleven kioskin kohdalla (sen, joka on rannan puolella).
 3. Mene laiturille, josta lautat Koh Samed'lle lähtevät, sieltä lähtee myös Bangkokin bussit (esim. Cherdchai Tour) ja osta kojusta lippu Ekkaman-linja-autoasemalle Bankokiin,  hinta oli viime talvena (2012) 120thb. Busseja menee kerran tunnissa. Myös Ekamai ja Ekkamai nimiä näkee.

  Jos ei ole kiirettä, voi satamalaiturilla nauttia hyvän aterian ja samalla katsella Koh Samed'lle lähtijöitä.

 4. Istu varjoon odottamaan, ja vilkuile kysyvästi kojun suuntaan. Bussi lähtee kojun nurkalta, ole valppaana, että pääset kyytiin.
 5. Nauti matkasta. Linja-autoemäntä tarkastaa liput ja jakaa keksipaketit sekä vesipullot. Matka kestää noin kolme ja puoli tuntia, hitain osuus on Bangkokin päässä. Jos bussisi juuttuu ruuhkaan, saattaa matka-aika venyä.
 6. Perillä Ekkamanilla on lähellä sky train asema Ekkaman. Yösijaa valitessa on hyvä ottaa huomioon, että sinne pääsee kätevästi linja-autoasemalla. Käytännössä kannattaa valita hotelli kävelymatkan määssä sky train asemilta tai muiden pääreittejen (kuten Chao Praya joki) varrelta.

7 kommenttia :

 1. Hei! Olisiko vinkkejä miten pääsisimme Bangkokin Suvanhbrumi lentokentältä Mae Phimiin näppärästi? lento on Bangkokissa sunnuntaina 11.8.2013 klo 15.20.


  Ihana blogi ja Taihmaan koti! :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Kaikkein näppärimmin pääsee tilaamalla auton: käytämme Qualityvoyage'a (Takky & Nuch) http://www.qualityvoyage.com/. Heille voi soittaa tai laittaa lomakkeen kautta tilauksen. Hinta on 2000 thb / henkilöautokuljetus ja 2500 thb minivan, jos on enemmän porukkaa.

  Kyllä MP:hen pääsee julkisillakin, joskin aikataulunnu on sellainen, että ette ehkä ehdi julkisilla saman päivän aikana kuin saavutte. Mutta jos aikaa on ja halua, voi olla BKK:ssa yön ja jatkaa aamulla.

  Näin sinne pääsee: lentokenttäjunalla (http://bangkokairporttrain.com/time-table-route.html) Phaya Thay-station > sieltä sky train Ekkaman asemalle, jonka vieressä on Ekkaman bussiterminaali eli itäinen terminaali. Sieltä sitten linja-autolla eteenpäin. Linja-auton voi ottaa Rayongiin ja Ban Phe-hen ja sieltä pääsee lavataksilla MP:hen - eli käänteinen reitti, kuin blogipostauksessa. Viimeinen lavataksi Rayongista lähtee muistaakseni kuudelta illalla. (Siksi ette ehdi siihen, jos lentokone on kentällä 15.20.)

  Onko teillä asunto valmiina MP:ssa? Meidän talo on vapaana koko elokuun, jos kiinnostaa!

  BR ::Umi::

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä vinkeistä! :) Olemme tosiaan ajatelleet ostaa myös asunnon ehkä lähivuosina Mae Phimistä tai lähialueelta ja tulemme ohikulkumatkalla katsomaan aluetta. Olen kahdestaan mieheni kanssa reissussa, joten pienempikin majoitus riittänee;)

  Ihanaa kun kirjoittelet blogiisi Thaimaa elämästä. Olen jäänyt maahan koukkuun ja olenkin viimeisen 4 vuotta käynyt kerran vuodessa siellä ja aina vähän eri puolilla. Kiinnostaisi kovasti vinkit thaimaa-asunnon ostajalle. Mitä erityisesti kannattaa ottaa huomioon.


  Päätimme tosiaan että jäämme nyt yhdeksi yöksi aluksi Bangkokiin ja liikumme sitten bussilla sieltä Mae Phimiin.

  Ihana puutarha, nauttikaa auringosta! :)

  VastaaPoista
 4. Meille kävi juuri noin, matkusteltiin kymmenen vuotta ristiin rastiin ja sitten asetutiin.

  Ota suoraan meiliin yhteyttä jos haluat kuulla kokemuksia talonhankintaan ym. käytännön asioihin liittyen. Ehkä meistä tulee naapureita ;-)

  VastaaPoista
 5. Ei olla siis ainoita jotka ovat ihastuneet Thaimaaelämään :)

  Minäpä laitan viestiä sitten kun olemme vähän nähneet aluetta. Kamala matkakuume jo onkin, sillä lauantaina lähtee lento! Niin ei sitä tiedä, mihin tässä vielä tämän Thaimaakuumeilun kanssa vielä päätyy! ;D

  VastaaPoista
 6. Blogisi on hyvä! Tämän blogin perusteella paljon enemmän perillä Mae Phimista ja sen ympäristöstä, kuin monien muiden yhteensä :). Tammikuussa pitäisi saapua kolmeksi viikoksi Sea Breeze asuinalueelle, joten jännitys alkaa olemaan jo melko kova. Ehdin jo laittamaan sinulle Facebookkiin muutaman kyssärin liittyen Mae Phimiin ja Sea Breeze asuinalueeseen, mahdollisesti viesti mennyt sinun Muut kansiot-osioon. Jos aikaa niin vastaile =).

  VastaaPoista
 7. Kiva kuulla! Sepä onkin homman idea: jakaa tietoa ihanasta kylästämme ja vuokrata taloamme, kun emme ole siellä itse. En löydä kyssäreitäsi FB:stä. Voit lähettää ne gmailiini: umitax@gmail.com niin vastailen parhaani mukaan. Teillä tulee olemaan siellä ihanaa!

  VastaaPoista