perjantai 21. syyskuuta 2012

Mae Phim Beach - Mae Phim'n ranta

Talomme sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä taivaallisesta, puuterihiekkaisesta rannasta. Mae Phim rantoineen on suosittu rantakohde thaimaalaisten keskuudessa: se on verrattain lyhyen matkan päässä Bangkokista ja rantaa riittää kaikille halukkaille - niin paikallisille, kuin farangeillekin.

Veden korkeus vaihtelee kellonajasta ja kuun vaiheesta riippuen. Tämä kuva on otettu iltapäivällä, kun vesi on matalalla. Veden vapaaksi jättämällä hiekalla on kiva juosta - se ei upota.
Rannan tuntumaan on viime vuosien aikana rakennettu meidän farangien loma-asuntoja ja niinpä unelmarannasta nauttii lisääntyvä määrä ulkomaalaisia. Rantakävely, uinti ja auringonpalvonta on verraton huvi, johon ei koskaan väsy. Verrattuna suuriin turistirantoihin, tunnelma on toisenlainen.
Rantatiellä ajelee huvitusauto, josta voi ostaa itselleen tarvittavat vesilelut, ja virvokkeet. Joskun voi olla myytävänä myös shortseja ym. rantavaatteita. Taustalla Buffalo Bill ravintola, jonka tunnuslause on "Wild West in Far East",.
 Rannalla ei ole kaupustelijoita, rantaviivaa seuraavalla tiellä voi viikonloppuisin ostaa ajoneuvoista ruokaa, jäätelöä, matkamuistoja ja rantaleluja. Hauskoja paikallisia matkamuistoja ovat simpukkaverhot ja -mobilet. Simpukkakaupustelijan mopo vauhdissa on helisevä menopeli.

Thaimaalaiset ovat mestareita picnic'ien järjestämisestä. Lomapäivän viettäjät tuovat eväät tullessaan, ostavat ruokaa nuudeli-, grilli-, ym. ruokakärryistä tai istuvat "rantaravintoloissa", mikä tarkoittaa käytännössä avokeittiötä rannan ja tien välisellä kaistaleella. Ruoka on kuitenkin takuulla makoisaa ja raikasta - kunnon rayongilaista seafood'ia.

Tällaiseen puolivarjoon on kiva asettua viettämään päivää ja ottamaan aurinkoa. 
Tarjoilu pelaa ja jos haluaa mereen aalloille keinumaan voi sopuhinnasta vuokrata auton sisäkumin uimarenkaaksi. Kaupankäynti on näköjään ollut hiljaista.
Auringon varjot ja rantakuppilat reunustavat hiekkarantaa, kun SeaBreezen alueelta lähestytään kylää.
Rantakävelyllä hauskinta on seurata lasten leikkejä. Isommat ja pienemmät leikkijät haluavat mielellään kuvaan farangin kanssa.
Me alueen farang-asukkaat olemme thaimaalaisten lailla ylpeitä rannastamme. Siellä on sanoinkuvaamattoman kaunis ja tilaa on kaikille, tunnelma on aito ja leppoisa, sellaista kohtaa enää harvoilla aurinkorannoilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti