torstai 4. huhtikuuta 2013

Thaimaankodin grilliherkut

Thaimaankodin grillaushetkiä on jo ollut jokunen, eikä yhtään täyskymppiä. Nyt vihdoin saatiin sellainen!

Nyt on grilli kuumana, mutta myös keino lämmön säätelyyn on löytynyt. Ruittipullo!

Ruokalistalla meillä oli:
  1. 2 white snapper kalaa. Olen aina ostanut samalta kalakauppiaalta ja nyt hän ymmärtää, miten haluan kalan käsiteltävän: siivous, pää pois, halki selkärankaa pitkin ja neljäksi palaksi. Itse sitten siistin lopputulosta ja marinoin kalat. Oliiviölyä, limettiä, korianteria, chiliä, suolaa.
  2. 1/2 kiloa seepiaa. Siitä tarvitsee vain poistaa itse kynsimäiset rustot, kalakauppias on siivonnut sen valmiiksi. Marinaadiin: kalakastiketta, chiliä, riisiviinietikkaa.
  3. 1/2 kg jättirapuja marinadissa: oliiviöljyä, chiliä, sitruunaa, suolaa.
  4. Kana-satay vartaita, omatekemä satay-kastike: punaista currytahnaa, kookosmaitoa, palmusokeria, paahdettuja ja jauhettuja maapähkinöitä, limettiä.
Ravut ulos uunista. Helpottaa huomattavasti grillamista, kun on valoa. Sekin parannus edelliseen ja vaikuttaa selvästi tulokseen.

Nam, nam: kaikki onnistui, lisäkkeinä omatekemää aiolia, Big C-n äyriäiskastiketta ja punaista currya. Myös uuniperunoita ja paahdettua leipää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti