Thaimaankodin grillaushetkiä on jo ollut jokunen, eikä yhtään täyskymppiä. Nyt vihdoin saatiin sellainen!
|
Nyt on grilli kuumana, mutta myös keino lämmön säätelyyn on löytynyt. Ruittipullo! |
Ruokalistalla meillä oli:
- 2 white snapper kalaa. Olen aina ostanut samalta kalakauppiaalta ja nyt hän ymmärtää, miten haluan kalan käsiteltävän: siivous, pää pois, halki selkärankaa pitkin ja neljäksi palaksi. Itse sitten siistin lopputulosta ja marinoin kalat. Oliiviölyä, limettiä, korianteria, chiliä, suolaa.
- 1/2 kiloa seepiaa. Siitä tarvitsee vain poistaa itse kynsimäiset rustot, kalakauppias on siivonnut sen valmiiksi. Marinaadiin: kalakastiketta, chiliä, riisiviinietikkaa.
- 1/2 kg jättirapuja marinadissa: oliiviöljyä, chiliä, sitruunaa, suolaa.
- Kana-satay vartaita, omatekemä satay-kastike: punaista currytahnaa, kookosmaitoa, palmusokeria, paahdettuja ja jauhettuja maapähkinöitä, limettiä.
|
Ravut ulos uunista. Helpottaa huomattavasti grillamista, kun on valoa. Sekin parannus edelliseen ja vaikuttaa selvästi tulokseen. |
|
Nam, nam: kaikki onnistui, lisäkkeinä omatekemää aiolia, Big C-n äyriäiskastiketta ja punaista currya. Myös uuniperunoita ja paahdettua leipää. |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti