keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Matkalla: Halong Bay

Halong Bay näyttäytyi meille salaperäisenä, sumuisena, tyynenä
Matka huhtikuussa Mae Phim - Bangkok - Hanoi jatkui kolmen päivän risteilyllä Halong Bay'hin. Hanoista sinne on arviolta noin 150 km, mutta matka sinne kestää minibussilla nelisen tuntia. Kuumaakin kuumemmasta Thaimaasta loma Pohjois-Vietnamin leppeän (noin +/- 25c) kosteassa ilmastossa tuntui yllättävän raikkaalta. Koto-Suomessahan 25c on helleraja.
Matkalainen on saanut kaulaansa aluksen batchin ja siirtyy loungeen
odottamaan jännittyneenä: millainen purkki meitä odottaa.
Olin varannut meille risteilyn jo syksyllä: kolme päivää reissussa Hanoista ja kaksi yötä laivalla.Se oli erinomainen valinta, vähemmän olisi ollut liian vähän, sillä automatkat vievät yllättävän kauan.

Hanoista lähdettiin varhain ja puolen päivän aikaan oltiin valmiina nousemaan laivaan. Ja millainen laiva: Paradise Peak! Hyttejä oli yhteensä 8, joista meidän hytin lisäksi asuttiin viidessä. Laiva palveluineen oli elämys sinänsä: täydellistä

Paradise Cruises yhtymän laivasto oli kaunista katsella.
Hyttipalvelijamme Long
Laivassa meidät otti vastaan ikioma hyttipalvelijamme Long. Hän esitteli meille laivan ohjelman ja fasiliteetit ylpeydellä. Kaikki oli ehdottomasti kirkkaasti yli odotusten: Hytissä kaksi parveketta, joista ihailla saaristoa omassa rauhassa, ylellinen kylpyhuone jacuzzilla, oma ruokailutila, jonne ateriat tarjoiltiin halutessa... "Kerran-elämässä-kokemus".
Tässä kelpasi istua ja eläytyä maisemaan, kun matkasimme hiljaisesti saariston sokkelossa.
Kolmen päivän ja kahden yön risteilyllä ehdimme ihmeen paljon. Ensin tuntui, että risteily on liiankin täysi ohjelmaa, mutta kaikki oli vaivatonta, rauhallista, tunnelmallista ja väkeä niin vähän, että vaikka näimme ja koimme paljon, saimme myös nauttia oleilusta luonnossa ja uskomattomassa laivassamme.
Paradise Peak, Halong Bay-laivamme
Laiva risteili sokkeloisessa, salaperäisen kauniissa saaristossa, joka hiveli veneilyn harrastajien silmää ja sydäntä. Pysähdyimme ensimmäisenä päivänä Halong Bayn suurimmassa kelluvassa kylässä - n.600 vakituista asukasta ja koulu - ja helmiosteri-farmilla sekä pienessä helmenviljelymuseossa. Kun lisäksi nautittiin lounas ja illallinen laivan upeassa ruokasalissa, oli ensimmäinen päivä täynnä.

Kelluvan kylän asukkaat olivat vastassa risteilyaluksen turisteja. Turismi lienee alueen vakituisille asukkaille pääelinkeino ainakin helmenviljely ja kalastus.
Halong Bay on lähellä kiinan rajaa, kiinalaisvaikutus näkyy temppelissä

Kylänraitti
Kelluvan kylän koul
Kylä saaren kainalossa
Halong-bay'n neito

Risteilyn aikana ei aurinko näyttäytynyt, tunnelma oli kuin Myst Island'lla

Illallispöytämme
Matka Hanoista Halong Bay'n, kaikki tämä, lounas ja illallinen yhden päivän aikana. Edessä vielä toinen, edellistäkin jännittävämpi. siitä toinen tarina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti