sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Arkeen totuttelua ja juhlaa Mae Phim'ssa

Talla kertaa sopeutuminen on kestanyt kauemmin kuin aiemiin. Voiko se johtua siita, etta tulimme pimeimman kaamoksen aikaan? Keho ja mieli sai valoshokin? Vaikka olen ollut Thaimaassa aika paljon - ja usein, en koskaan joulukuussa.

Joulun viettoa ja vuodenvaihdetta kiinnostavampi juhla oli lahiravintolaamme pitavan perheen uuden talon siunaustilaisuus, jonne meilla oli ilo saada kutsu.  Phoonabha-ravintola on vaatimatan perus-thaimaalainen ravintola, jossa haaraa koko perheen - laajasti kasitettyna - naisvaki. Vajaan kahden Mae Phim -vuotemme aikana ravintoloitsijaperheen tyttaret ovat oppineet englantia, koko ajan yha enemman ja myos ruotsia. Ruoka on ihanaa, tuoksuvaa,  tuoretta thai-herkkua, mutta siitapa juttua joku toinen kerta.

Ahkeralla tyolla, loistavalla ruoalla ja iloisella palvelulla Phoonabha - on pieni menestystarina: perheelle on noussut uusi talo ja sen yhteyteen tuleva ravintoa Bali Residence'n ja SeaBreezen puolivaliin. Ravintoloitsijaperhe halusi jakaa ilonsa, juhlansa ja ehkapa myos mainostaa tulevaa liiketoimintaa kutsumalla kanta-asiakkaita talon siunaustilaisuuteen, jonka seremonian buddhalaismunkit tulivat pitamaan. Saimme kutsun syomassa kaydessamme vaalenpunaisessa kirjekuoressa.

Juhlataloon, tai oikemmin munkeille, vietiin suljetussa kirjekuoressa 100thb - nain meita neuvottiin.
Munkeille tehtiin kukkavihot ja vieraiden tuomat rahalahjat liitettiin niihin
Talo oli isompi, kuin odotin ja kaikki laitettu kauniisti juhlaan, poydat notkuivat herkkuja, paikalla sukua, kylanvakea ja asiakkaita. Selvasti kyseessa oli suuri tapahtuma, jota juhlittaisi perusteellisesti. Ennen munkkejen saapumista vieraille tarjottiin juomaa, ruokailu alkoi seremonioiden jalkeen. Meille esiteltiin ylpeana taloa, johon oli rakennettu alttareita ja kaikkiin huoneisiin. Kaunista!

Talon pikkumies on rakentanut budhalle oman alttarin

Saimme seurata siunausta, joka oli jarkestetty huoneeseen jossa seinille oli levitetty purppurainen kangas. Laulettujen rukousten jalkeen seurasi seremoniallinen ateria, farangitkin saivat osallistua halutessaan riisin jakamiseen munkkien astioihin. Talon perhe aterioi yhdessa munkkien kanssa. Siunausosuuden aani: rukoukset ja laulu kuului kaiuttimissa juhlatilan puolelle. Tunnelma oli hieno! Osallistujat, niin farangit kuin paikallisetkin arvostivat tilaisuuden harrasta mutta iloista luonnetta.


Siunaustilaisuuden jalkeen alkoi juhlien maallinen osuus. Siunattuaan juhlakansan roiskimalla vitsalla vetta paallemme munkit poistuivat pick-upin lavalla. Poyta oli laitettu thaimaalaisittain koreaksi ja veikkaan, etta juhlat jatkuivat suvun ja kylanmiesten voimin seuraavaan aamuun. Me taytimme mahamme ihanilla thaiherkuilla ja iloitsimme ravintoloitsijamme menestyksesta
.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti