torstai 19. tammikuuta 2012

Tytot Ban Phessa

Mae Phim'sta parinkymmenen kilometrin paassa lanteen on Ban Phe. Siella kaydaan, jos halutaan ostaa supermarket-ruokaa tai shoppailla - vaatimattomasti mutta yllatyksellisesti. Turistipyydykset ovat lansimaalaisittain varsin erikoisia ja tuotteet kalaan, kalastukseen ja merenelaviin liittyvia: kuivattua seafood'ia, simpukoista tehtyja matkamuistoja (jotkut aika merkillisia) ja tietysti hellehattuja & rantavaatteita. Paikallisia kauppoja on kuten missa tahansa pikkukaupungissa ja thaimaalaisittain kaikenlaisen tavaran korjaajia.

Ban Phe'ssa on satama, josta paasee Koh Sametille. Viikonloppuisin paikka kuhisee Bangkokista saapuvia vapaa-ajan viettajia. Meilta sinne paasee lava-autolla, joka on julkinen liikennevaline - farangin matka maksaa 30thb, mutta luulen paikalisten maksavan vain 20thb - no samapa se, farangi-vero. Matka kestaa vajaa puoli tuntia ja on aina mielenkiintoinen.

Teimme tanaan naisten reissun Ban Phe'n tarkoituksena paamaaraton vaeltelu, kurkistelu kiinnostavan nakoisiin puoteihin ja ehka hyvien loytojen tekeminen. Matka oli onnistunut, saldo: 1 kalankuivatukseen tarkoitettu palmunlehvakori (laitan siihen hedelmia), kaksi kukallista kiinalaista emalitarjotinta. leopardikuvioinen catsuit + mekko (tytolle, ei mulle) seka Tesco Lotuksen ruokaostokset. 

Tesco Lotuksen valmiiksi kootut keittoainekset - ei muuta kuin pataan! Naita emme ostaneet, silla vihannekset ja hedelmat hankitaan paikallistorilta. Joskus ostan kala/ayriaispalleroita, joita tahankin pakkaukseen kuuluu. Niita voi lisata vaikka tom yum tyyliseen keittoviritykseen.
Monenlaista vaatekauppaa tutkittiin. Tassapa vaaleanpunainen muotikauppaihanuus. Luomukset  somia ja koot pikkuruisia. Hinnat siina 100 - 200 thb ja laadun sijaan oli panostettu koreuteen. Ihan kivojakin juttuja.
Mun suosikki oli kelta-musta merimiesmekko. Sita ei kuitenkaan kannattanut ruveta sovittamaan. Aika hauska oli myos joustofroteinen rusettimekko.
 Sarapa loysikin jotain sopivaa!
Taalta loytyy melkein kaikkea, vaan ei mulle mieluisia murokulhoja. Aika uskomatonta.
Hieno liiketalo, arkkitehtuuriltaan antiikin hengessa korinttilaisin pylvain ja jumalatarpatsain.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti