torstai 14. marraskuuta 2013

Chatuchakin markkinoilla

Chatuchakin viikonloppumarkkinat ovat kaikkien markkinoiden äiti - ja Aasian, jossa totta paratkoon markkinoita riittää, suurimmat. Teimme Mae Phim'sta neljän naisen voimin täsmäiskun Chatuchakiin lähtien perjantaiaamuna ja palaten sunnuntaina iltapuolella. Kaikin puolin onnistunut ostosmatka, mutta ensikerralla strategiaa täytyy suunnitella tarkemmin: tutustua jo etukäteen valtaisan markkina-alueen karttaan ja miettiä mitä haluaa ja suunnitella reitti. Hyvin me kuitenkin suoriuduimme ensikertalaisiksi!

Chatuchak perjantaina

Näkymä ylikulkusillalta matkalla Chatuchakille. Tuolla ei halua olla taksissa joukon jatkona.
Luin että markkinat ovat auki perjantaina klo 1( eteenpäin viikonloppuna. Tämä pitää vain osittain paikkansa, sillä  perjantaina kauppiaat rakentavat ja availevat kojujaan. Asiakkaita ei juuri ollut ja illan mittaan kojuja avattiin koko ajan lisää. Löytöjä oli helpompi tehdä, kun ei ollut väenpajoutta ja kuumuutta. Jos on viikonloppu aikaa, voi hyvin aloittaa jo perjantaina

Iltapalaa tajollaa!
Kivat pussihousut indigo-kangasta ja perinteistä kirjontaa
Rakastan Chiang Main tekstiilejä. Nykyään käsityöläiset tekevät niitä turisteille ja niinpä ei enää kannata tehdä kuten ennen, äärimmäisen pikkutarkasti ja taidokkaasti. Kauniita ne ovat silti

Löysimme perjantaina chiangmailaisen kauppiaan, joka kertoii viikoilla matkaavansa bussilla chianmaihin ja etsivänsä käytettyjä ja uusia tekstiilejä kauppaansa. Käytetyt ovat uskomattoman taidokasta työtä, kuluneita ja kauniita. Löysin sieltä itselleni aarteita.
Tästä on vaikea valita
Huiveja, pellavaa kirjottuna silkillä. Värit ovat indigoa ja muita kasvivärejä

Chatuchak lauantaina

Lauantaina oli ajatus päästä liikkeelle niin aikaisin kuin mahdollista. Otimme taksin hotellilta Centara Ladprao, jonka sijainti oli ajateltu tarkkaan palvelemaan ostosmatkailuamme.

Kietelimme vapaasti ja teimme löytöjä. Alue on niin valtava, että jos haluaa hankkia jotain tiettyä, kannattaa tosiaan suunnitella reitti etukäteen. Ainoa tärkeämpi hankinta minulle oli  taulu L'ete puodista, josta olin jo aiemmin ostanut pieniä tauluja. Halusin samaa henkeä lisää taloon. 

Janoinen ostosmatkalainen saa helpotuksen
Ostoskujilla on päivälläkin paikoitellen melkein pimeää, mutta tarkka tekee silti löytöjä.

Varjon puolella, virkistävä juoma kädessä oli mukava tarkkailla muita asiakkaita.
Löysin kuin löysinkin taidekauppiaani, jonka kukat sopivat mielestäni ihanasti kukkien ympäröimään taloomme.
Tämä neljästä vanhalle laudalle maalatusta palasta koostuva teos oli ihana, mutta pelkäsin sen olevan liian painava
Se jäi mieliteostani huolimatta kauppaan.
Ostin tämän. Nyt se jo roikkuu talossamme yläkerran portaikossa. Ensi keväänä maalataan portaikon seinät tauluun sopivalla värillä. Love it!
Art district'n taiteilijat ja kauppiaat tauolla
Näistäkin tykkäsin
Chatuchakin kuumuudessa voi pitää taukoa ja chillata Viva 8 baarissa. Tarjolla värikästä katsottavaa, paellaa, juomaa ja hyvää musaa & tunnelmaa.
Kokki
Paella
u
Chatuchak seuruettamme: Markus, suomalainen DJ BKK:ssa ja isoäitinsä Elma
Aika reippaan suorituksen teimme Chatuchakilla ja illalla jatkoimme vielä Central World Ladprao-tavaratalossa, yhteensä melkein puolen vuorokauden ostosrupeama.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti