tiistai 6. maaliskuuta 2012

Yrttiöljyhierontaan ennen lentoa!


Olemme Suomessa jo viidettä päivää. Blogi-teksteissä on jälleen skandit!

Thaimaasta Suomeen on mielestäni kätevin Finnairin yölento. Lähdimme seitsemän aikaan illalla Mae Phim’sta, olimme yhdeksän tienoissa Shuvarnabhumissa – jolloin oli riittävästi aikaa lentokenttämuodollisuuksiin. Tällä kertaa ei kuitenkaan yhtään liikaa, jonot passi- ja turvatarkastuksessa olivat valtavat, ei  siis shoppailua tax-free-alueella. Lento lähti 00.25 ja Helsinki-Vantaalle laskeuduttiin 6.45 eli sujuva ajoitus. Mutta tarkoitus ei ollut kirjoittaa lentomatkustamisesta, vaan siitä mitä tapahtui ennen sitä, eli valmistautumisesta kuivaan lentokoneilmaan ja lennon rasituksiin iholle.

Phawinee Spa on luottohoitolamme kehon hyvinvointiin liittyvissä asioissa Mae Phim’ssa.  Vuosien varrella on tullut käytyä monenlaisessa hieronnassa Thaimaassa. Kyllällä on useita paikkoja: perinteisiä bambu-kojuja ja ilmastoituja pikku salonkeja. On mukavaa, että olen löytänyt oman luottohoitolani ja –hierojan. Phawinee Spa’n voimanainen on Wii, jonka mukaan Spa on nimetty ja aina jos mahdollista, yritän päästä Wiin käsittelyyn. Paikan tunnuslause on ”Massage for health” ja se sopii hyvin! Wii on käynyt Wat Po’n klassisen thai-hierontakoulun ja kouluttanut itse omat hierojansa. Olen käynyt paljon hieronnoissa Thaimaassa ja useinkin tuntenut olevani vaivattava pullataikina tai nuijittava pihvi – en kuitenkaan ihminen ja asiakas. Phawenee Span hoitoihin olen aina ollut tyytyväinen. Hierojilla on aina oma tyylinsä: ”Every massage is different”, sanoo Wii.

Phaweneen  massage menu on laaja ja sisältää myös kasvohoitoja. Hoitojen idea on kuitenkin luonnonmukaisuus ja terveyden parantaminen, kynsien lakkausta ei Phaweneella tehdä. Kun seuraavan kerran pääsen Mae Phimiin, pitänee esitellä hoitoja laajemminkin ja haastatella Wiitä, joka on mielenkiintoinen, lahjakas ja sinnikäs nainen!

Ja Umin kauneus- ja terveysvinkki: aina ennen lentoja öljyhierontaan, joka on rentouttavilla yrteillä terästetty, mieluiten useana päivänä! Säilyy sitten Thaimaan hehku hiukan kauemmin iholla! Kylmäpuristettu kookosöljy on tuttavuus, jonka ihmeitä tekevä vaikutus on arvossaan erityisesti Suomen talvi-ilmastossa. Helteessä taas se saa ihon hehkumaan, eikä tahraa. Wiin hieronnassa voi valita öljyn. Olen tuonut kylmäpuristettua kookosöljyä myös mukanani ja huomaan, että jatkossa kannan sitä yhä enemmän matkalaukussa. On se niin ihme ainetta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti