torstai 23. helmikuuta 2012

Lähtöjä ja paluita

Mae Phim on hyva sijainti lahtea itaan ja lanteen seka pohjoiseen. Etelaan paasee vain merelle pain. Lahimatkat kuljemme mopolla tai song taew -lava-autolla, pidemmat matkat taittuvat bussilla tai minibussilla.
Tytto lahdossa Koh Makille: ensin lava-autolla, Ban Phe'hen.
sitten mini-bussilla lauttarantaan Koh Changin kohdalle ja
sielta veneella Koh Makille.




Ban Phe'sta olen jo kertonutkin, sielta on todella hyvat yhteydet itaan (Pattaya, Hua Hin...) ja lanteen (saarille Koh Chang, Koh Mak, Koh Kod ja Cambodjaan ja tietysti Bangkokiin. 

Tanaan nain Ban Phelaisen baarin vessan seinassa ilmoituksen viisuminhakumatkasta Cambodjaan, koko lystin hinta 2000thb ja hoituu paivassa, joskin maarajalla viisumiin saa vain 14 vrk lisaa - mutta miksi ei, jos tilanne on paalla.


Seuraava pikkukaupunki meista itaan on Klaeng , joka on myos meista itaan olevan "kunnan" nimi. Kaupunki on aivan ihana, alkuperainen thai-paikka, jossa on aika turha englantia solkata. Ihmiset ovat tavattoman ystavallisia ja thaimaalainen arki nayttaytyy uneliaana. Klaengista on hyvat bussiyhteydet Bangkokiin ja itaan esim. Trat'iin, josta voi jatkaa saarille ja Cambodjaan.

Klaengissa on sellainen tunne, etta siella voi tehda loytoja! Ihmeellisia varikkaita kortteleita, jotka ovat kuin Euro Disney'sta, pieni Chinatown, kiinnostavia kauppoja, jotka eivat ole tarkoitettu turisteille. Ruokaa, rohtoja, vaatteita, huonekaluja - ihan mita vaan.


Meilta ei paase Klaengiin lava-autolla, joten sinne aina hurautetaan mopolla, matkaa on reilu 15 km. Tytto meni saarille myos Klaengin kautta, Masa heitti hanet sinne rinkkoineen mopolla aamuvarhaisella, bussi Trad'in lahti 7.30.


Bangkokissakin tuli viime viikolla kaytya Ban Phe'n kautta. Matka kesti vaiheineen noin 5 tuntia ja hintaa tuli 170thb. Ja takuulla oli mielenkiintoista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti