lauantai 19. huhtikuuta 2014

Songkrania juhlimassa

Suomessa vietetään parhaillaan pääsiäistä, mutta meilla toivutaan vuoden suurimmasta juhlasta, thaimaalaisesta uudesta vuodesta eli songkranista.

Naapurukset Jeanette, Umi, Vinski & Masa ovat päässeet suojaan Seabreeze'n seinien sisään.
Songkrania vietetään noin kolme päivää ja se alkaa virallisesti 13.4.
Kunnon vesiase on valttia!

Songkrania kutsutaan myös vesikarnevaaliksi ja sitä se tosiaan on. Meno on riehakasta, mutta aina iloista. Jos kulkee juhla-alueella, joka täällä Mae Phim’ssa on rantatie ja jota ajetaan ympyrää sisämaan kautta, ei voi välttyä täydelliseltä kastumiselta. Happy-happy-laki-laki huudetaan farangille ja samalla lapataan vettä päälle kaikin mahdollisin välinein: letkuin, kipoin, napoin, ämpärein ja super soker’in. Talkista ja vedestä on tehty velliä, jota lääpitään vastaantulijoihin. Jos joudut tai pääset songkran mylläkkään, on turhaa taistella vastaan.



Viisi vinkkiä, joilla selviydyt songkranista ja nautit siitä


1. Suojaudu: hanki super soker – vesipyssy, jossa on suuri säiliö täynnä vettä. Anna mennä! Jos sinut kastellaan, anna takaisin samalla mitalla.
2.Suojaa kamera ja puhelin vedenpitävällä kuorella. Vettä tulee niin paljon, että käytännössä on sama kuin uisit tavaroinesi. Vaikka laukkusi olisi vedenpitävää kangasta, se ei riitä jos siinä on vetoketju.
3.Laita sopivat vaatteet ja uimapuku alle. Sopivat vaatteet tarkoittaa sitä, että ne saavat mennä pilalle, samoin kengät.
4. Vältä suuria teitä, niillä voi meno yltyä villiksi, ja liikenneruuhkat muodostua melkoisiksi.
5.Jätä arvotavara kotiin. Karnevaaliriehassa häviää helposti yhtä sun toista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti