lauantai 12. huhtikuuta 2014

Mae Phim Beach – meriruokaa rantatuolissa

Taloltamme on vain parisensataa metriä merenrantaan. Pieni kävely rantaa kylälle päin ja saavutaan beachn rantaelämän keskukseen. Rantaluolit, jotka reunustavat beach’ia kuuluvat aina jollekin ravintolalle. Jos ostaa jotain, saa niissä istua ilmaiseksi.

Esteetön merinäköala rantatuolista

Ravintolat ovat kojuja, joissa ruoka tehdään ulkosalla. Tarjolla on rayongilaista aitoa thai-meriruokaa parhaimmillaan: grillattua, keitettyä ja wokattua. Ruoka on ollut aina huipputuoretta. Aamulenkillä näen, kuinka ravintolat valmistautuvat päivään: vihannesauto tuo päiväntuoreet vihannekset, jääauto tuo jäätä kylmäsäilytykseen, kalat haetaan torilta tai joskus näkee kalastajan tuovan jotain. Ruoka valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta, mikään ei seiso valmiina.


Pikapaistetut vihannekset

Tom Yam Talay

Viikonloppuisin näkee myös väkeä Bangkokista, heidät erottaa kyllä joukosta. Rannan ravintoloihin tullaan syömään kaukaakin, thaimaalaisittain ei rantaravintolassa syöminen ole halpaa lystiä, vaikka meidän kukkaroa hinnat eivät rasita liikoja. Kokonainen uppopaistettu tai höyrytetty kala maksaa n. 400thb, erilaiset rapuannokset 150-250 thb, tom yam keitto (josta riittää usealle) n. 250 thb. Nuudeliruoat ja paikalliset salaatit (som tum thai) ovat edullisia. Rantaravintoloissa ruoka on aitoa taikkua ja voi olla hyvinkin tulista – kannattaa mainita ettei halua liian tulista (little bit spicy) – se aina yleensä ymmärretään.

Iloiset kokit Mae Phim Beach'n rantaravintolassa

Siistiä

Nam Prik - tulinen kastike moneen käyttöön

Rantaruokailun hurmaan kuuluu se, että samalla tullaan myös pitämään hauskaa meressä, lukemaan aurinkovarjon alla ja katselemaan iloista menoa. Rantatuolissa chillaten voi viettää koko päivän, ja jos olo käy liian kuumaksi, voi talsia tien toiselle puolelle Phawenee Spa’han hierontaan. Rantatien toisella puolella on makean veden suihkuja ja vessoja, joista joutuu maksamaan muutaman bathin. Uimarenkaan voi vuokrata 40thb:n päivähintaan.

Kaiken ikäiset voivat nauttia merestä uimarenkaan kanssa!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti